Oplemenjanje okusov na regionalnem trgu: suho zorenje z napravami Dry Ager

Suho zorenje je desetletja stara tehnika, s katero meso doseže najvišjo stopnjo oplemenitenja in pridobi izjemen okus. Zahvaljujoč napravam Dry Ager suho zorenje živil, kot so meso, riba in sir, postane prava kulinarična igra.

GEMMA B&D je že vrsto let ponosni distributer in partner blagovne znamke Dry Ager. Da bi te vrhunske naprave podrobneje predstavili na regionalnem trgu, smo 21. marca v Opatiji organizirali izobraževalni dogodek. Na dogodku so sodelovali naši partnerski distributerji, gostinci in kuharski mojstri iz Hrvaške, pa tudi sosednje Slovenije, Srbije, BiH in Črne gore.

Dry Ager Opatija 6

Predstavniki blagovne znamke, Andreas Gregg, Dominik Koch in zvezda večera – sommelier za meso ter strokovnjak za Dry Ager, Ronny Paulusch, so udeležence seznanili s procesom zorenja različnih živil ter s samo funkcionalnostjo naprav Dry Ager. Po teoretični predstavitvi je bila v sodelovanju z rančem Black Bull rančem (specializiranim za vzrejo goveda Black Angus in Wagyu) udeležencem prikazana tudi priprava suho zorjenega mesa.

Dry Ager Opatija 3 1

Naprave Dry Ager tradicionalno uporabljajo vrhunske restavracije, hoteli in mesnice, vendar zaradi podnebnih sprememb in nepredvidljivih vremenskih razmer postajajo vse bolj zanimive tudi maloprodajnim kupcem, ljubiteljskim kuharjem in mesnim entuziastom.

Dry Ager Opatija 9

Naprave Dry Ager omogočajo mesu postopno sušenje pri nadzorovani temperaturi, vlažnosti in kakovosti zraka. Namesto da leži v hermetično zaprti plastični vrečki, lahko meso počne tisto, kar ima najraje – diha. Na koncu procesa zorenja bo meso pridobilo rafinirano, edinstveno in intenzivno aromo.